luni, 20 mai 2013

Incepem pregatirile pentru vacanta

Pentru noi vacanta de vara inseamna cateva zile de concediu petrecute pe plaja, ne relaxam si incercam sa ne  lasam alintate de razele soarelui.
De obicei incepem pregatirile pentru concediu cu cateva luni pentru a ne asigura ca ne incadram in bugetul disponibil si ca nu trebuie sa ne panicam, citeste cateva sfaturi pentru a avea o vacanta placuta.
  1. Rezerva din timp. Tariful pentru un bilet de avion si pentru o camera de hotel poate fi cu pana la 50% mai mic daca le rezervati din timp. De exemplu pentru un hotel in Bulgaria poti beneficia de un pret de 24 de euro/noapte daca rezervi pe www.hoteluriinbulgaria.ro.
  2. Alege o agentie de turism de incredere. Am mers de cateva ori pe cont propriu, nu pot spune ca a fost o experienta neplacuta, dar este mult mai comod sa stii ca o persoana calificata se ocupa de tot ce tine de transport, cazare, mancare si alte servicii, dar trebuie sa ai grija ce furnizor alegi, cere pareri si mai multe informatii inainte de a plati vacanta.
  3. Fa-ti asigurare de calatorie pentru ca in cazul producerii unui eveniment neplacut sa fii in siguranta.
  4. Fa o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie, tine cont de destinatia pe care ai ales-o. Sa nu uitam ca unele lucruri necesita cautari indelungate, costumul de baie spre exemplu, acesta trebuie sa-ti ofere confort si siguranta, dar sa-ti puna si corpul in evidenta.
  5. Fii sigura ca ai toate actele la tine, buletinul sa fie valabil, pasaport, vize etc.
  6. Ai grija de bunurile personale in hotel. Poti lasa bunurile de valoare in seiful de la receptia hotelului, nu uita ca trebuie sa faci un proces verbal pe care trebuie sa-l semneze si receptionerul.
  7. Mananca doar in locuri curate pentru a evita infectiile alimentare sau alte probleme de sanatate care iti pot strica vacanta.
Distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu